Event i Tyskland – Betydlig närmare än du tror

event i hamburgFör många, särskilt de som bor till exempel i Stockholm eller ännu längre norrut, känns Tyskland väldigt långt bort, men Tyskland är faktiskt närmare än vad man kan tro. Visst, med flyg tar man sig snabbt till både Hamburg, Berlin och Frankfurt på ett par timmar, men även med bil går det ganska så fort att komma ner till Tyskland. Att bila till Tyskland tar faktiskt inte så lång tid som man kan tro!

Om vi tar den nordtyska pärlan Hamburg som ett exempel, så ligger den faktiskt inte ens 100 mil från Stockholm. Man kan hinna ner på kanske 11-12 timmar om man har tur med trafiken och väderleken, och detta utan att bryta mot hastighetsgränserna. Det går alldeles utmärkt att starta på morgonen och vara framme lagom för en sen kvällsöl på Reeperbahn!

Men även om man ska till München i södra Tyskland så går det, om man är fler än en chaufför, att komma dit på under ett dygn. Drycka 16-20 timmar får man räkna med, beroende på hur många stopp man gör och hur snabbt man kör. Men det är också ”bara” 160 mil till München, alltså inte alls så mycket som man kan tro.

Tyskland är alltså ett land som ligger mycket närmare än vad man kan tro, oavsett om man åker bil, flyg eller tåg.

OBS! Ska du bila ner till Tyskland, tänk på att du måste ta färja från Danmark till Tyskland (vanligtvis från Rödby till Puttgarden) och att detta kostar pengar, liksom att Öresundsbron är avgiftsbelagd.

  • tags

Related Posts

Got Something To Say:

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*